3 de novembre del 2009

Cap als Jutjats


Demà matí hauré de passar pels nous Jutjats de Barcelona/L'Hospitalet com a conseqüència de la denúncia que tinc plantejada contra la promotora FBEX.

Els fets es remunten a finals de l'any 2007, quan els directius d'aquesta promotora ens encarreguen la redacció de dos projectes d'edificis d'habitatges a Sant Celoni. Els treballs inicials es compliquen força donat que el client no té clar quin producte vol, i per tant ens veiem abocats a plantejar més solucions de les habituals en aquest tipus d'encàrrecs per tal d'ajudar a decidir el programa definitiu del projecte.

Finalment, després de mesos de treballs, reunions amb l'equip tècnic de FBEX i fins i tot amb els serveis tècnics municipals, la setmana anterior a l'entrega del projecte el client em comunica que no cal que visem el projecte al Col·legi d'Arquitectes doncs aquesta promoció quedarà parada momentàniament. Quina sorpresa!

Donat que es tractava d'un client amb el que ja estàvem realitzant una altra obra en aquell moment, decideixo acceptar una forta rebaixa dels honoraris pactats el seu dia per tal d'ajudar-los en un moment en què la "crisis" començava a anar de boca en boca, el juny de 2008. Posteriorment emetem la factura corresponent i se'ns comunica abans d'estiu que aquesta ja està conformada pel departament contable i que es troba pendent de pagament. Ja no rebo cap notícia més d'aquest pagament.

Un any i escaig després, i havent rebut els consells d'un amic advocat decideixo denunciar el meu client per la factura impagada. D'això ara en fa més de tres mesos, i demà la compareixença al Jutjat de 1a instància sembla que es limitarà a aportar les escriptures de l'empresa i comprovar la meva aptitud com a representant d'aquesta. Per la seva banda, els denunciats s'han limitat a trucar-me farà tres o quatre setmanes per oferir-me si m'interessava obtenir places d'aparcament a Navàs o Santpedor, doncs per pagar la nostra feina ara no tenen diners.

Demà primera visita a la Ciutat Judicial d'en David Chipperfield.

1 comentari:

Arquitectes i consultors d'estructures S4 ha dit...

Aquests de Fbex fent amics...Nosaltres també els vam demandar l'any passat i una setmana abans d'anar als jutjats ens van fer una oferta.
Esperem que hagueu pogut cobrar!